Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Συγκλονιστικό άρθρο στη Ηürriyet εναντίον του Ερντογάν

Συγκλονιστικό άρθρο στη Ηürriyet εναντίον του Ερντογάν

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 32 δευτερόλεπτα
Ο τούρκος αρθρογράφος της Hürriyet με τίτλο «Κανείς δεν το εξήγησε , ας το εξηγήσω εγώ» ουσιαστικά "φωτογραφίζει" τον Ερντογάν και του εξηγεί τους λόγους που συνέβησαν τα γεγονότα. « Μάστορα! Η νεολαία σου λέει «μην λες την άποψη σου ούτε να εξυβρίζεις για το πώς θα κάθομαι στο πάρκο, πως θα .......... συμπεριφερθώ στο μετρό, πως θα ζω, πως θα μιλώ, πως θα ντυθώ, πως θα σκεφτώ κτλ. Δεν είσαι ο πατέρας μας, μην κάνεις μαγκιές του πατέρα.Ακόμα και αν ήσουν…εδώ υπάρχουν μπαμπάδες που δεν μπορούν να ελέγχουν τα δυο παιδιά τους. Εσυ θα κάνεις αυτό στα 75 εκατομμύρια άτομα;”. Mην μιλάς γι... περισσότερα »

Τι ψέματα λένε οι γυναίκες και οι άντρες στο σεξ

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 58 δευτερόλεπτα
Μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια, ή αλλιώς ας το παραδεχτούμε, όλοι λέμε ψέματα για τη σεξουαλική μας ζωή. Μας ξεμπροστιάζουν άλλωστε οι πλέον ειδικοί, ήτοι οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Οχάιο που έκαναν μία μεγάλη έρευνα περί σεξουαλικής ζωής και ψεμάτων. Δείγμα των ειδικών ήταν πολλοί φοιτητές που όπως αποδείχθηκε άλλα έλεγαν για το τι κάνουν στην......... κρεβατοκάμαρα, και άλλα έκαναν (ή για να είμαστε πιο ακριβείς ΔΕΝ έκαναν). Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος απάντησαν ένα ερωτηματολόγιο για το τι κάνουν στο σεξ. Μόνο που χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, εκ των οποίων το ένα έπρεπε να ... περισσότερα »

Πολιτικό μάρκετινγκ, ακτιβισμός και αριστερά

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 1 ώρα
Του *Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου* Η αριστερά είχε πάντοτε την τάση να εμφανίζεται κοινωνικά αγνή, σχεδόν παρθένα από τις σχέσεις της αγοράς. Αυτή η υποκρισία πάντοτε με ενοχλούσε. Σήμερα που το πολιτικό μάρκετινγκ έχει αντικαταστήσει σχεδόν ολοκληρωτικά την παραδοσιακή προπαγάνδα της μετακομμουνιστικής τουλάχιστον αριστεράς, αυτή η υποκρισία με προβληματίζει, όταν δεν με εκνευρίζει. Δεν με «εκνευρίζει» ασφαλώς ο (αριστερός) ακτιβισμός της ........ κυρίας Ναόμι Κλάιν, για παράδειγμα, η οποία εντασσόμενη στο γενικότερο αντιμνημονιακό πολιτικό μάρκετινγκ κα... περισσότερα »

Ο Ιβάν Σαββίδης απειλεί με ιάλυση του ΠΑΟΚ

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 1 ώρα
Ταξίδι στην Αθήνα πραγματοποίησε σήμερα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κ. *Ιβάν Σαββίδης *προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των χρεών της εταιρείας προς το Δημόσιο. Ως γνωστόν ο κ. Σαββίδης έχει προτείνει την αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους (11 εκατ. ευρώ) και αιτηθεί την αφαίρεση των προσαυξήσεων που εκτοξεύουν το........ συνολικό χρέος στα (περίπου) 30 εκατ. ευρώ! Μέσω επιστολής προς τον πρωθυπουργό κ. *Αντώνη Σαμαρά*, ο ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να σκληρύνει τη θέση του και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάλλαξής του σε ερασιτεχν... περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από την στιγμή δολοφονίας του τρίτου διαδηλωτή!

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 1 ώρα
*ΣΟΚ προκαλεί το βίντεο από διαδήλωση στην Άγκυρα που έχει ανέβει στο YouTube στις 2 Ιουνίου στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί και φαίνεται ένας άνδρας να πέφτει στο έδαφος.* Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, πρόκειται για τον.................. Ετέν Σαρακουλούκ ο οποίος όπως σας είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση είναι ο τρίτος νεκρός στην Τουρκία, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του. *Ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρός, καθώς είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι. * *Εκτός από τον Ετέν, άλλα δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.* Πρόκειται για τον Αμπντουλάχ Κομέρτ, έναν 22χρονο, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος... περισσότερα »

Spiegel: Αναβάλλονται οι απολύσεις στο δημόσιο εν όψει τουριστικής σεζόν

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 1 ώρα
Εφιαλτικό σενάριο αποτελούν για την κυβέρνηση νέες πορείες, διαμαρτυρίες και απεργίες εξαιτίας νέων μέτρων μέσα στο καλοκαίρι και στην τουριστική σεζόν, στην οποία η Ελλάδα έχει ποντάρει τόσα πολλά. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επιζητεί περισσότερο χρόνο για να μην ανακοινώσει......... απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εν μέσω θέρους. Η Αθήνα δεν θέλει να τρομάξει τους τουρίστες, αναφέρει το περιοδικό.* «Η Ελλάδα δεν έχει ποτέ αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες που επιβάλλει η ΕΕ όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και όταν φτάνουμε στο θέμ... περισσότερα »

Στο «μικροσκόπιο» τα γεγονότα στην Τουρκία και ο ρόλος των Αμερικανών

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 4 ώρες
Στενά παρακολουθεί το Ελληνικό Πεντάγωνο τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Τουρκία και συνεχώς εκτιμά τις συνέπειες, θετικές ή αρνητικές, που μπορεί να υπάρξουν για την Ελλάδα. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:... Πρόκειται για μία αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση στα σχέδια του Ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν ή μήπως δεν υπήρχε από την πλευρά του στρατιωτικού κατεστημένου μόνο το σχέδιο «Βαριοπούλα» αλλά και άλλα σχέδια που τίθενται τώρα σε εφαρμογή; Ποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και προς το ποια κατεύθυνση; Θα συνεχίσει να κυβερνά ο Ταγιπ Ερντογάν ή... περισσότερα »

Τρίτος νεκρός στην Τουρκία

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 4 ώρες
[image: Tώρα-Τρίτος νεκρός στην Τουρκία]Και τρίτος νεκρός στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Χουριέτ. Πρόκειται για νεαρό ακτιβιστή, ο οποίος υπέκυψε πριν από λίγο στα τραύματά του. Δείτε το βίντεo...

Έπεσε η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα...

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 5 ώρες
[image: Έπεσε η κυβέρνηση στα Κατεχόμενα]Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ψηφοφορία για την «πρόταση μομφής», που τέθηκε στο τραπέζι κατά της ψευδοκυβέρνησης των κατεχομένων, του Ιρσέν Κουτσούκ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα κατεχόμενα... πέρασε η πρόταση μομφής κατά της λεγόμενης κυβέρνησης. Οι εξελίξεις οδηγούν σε πρόωρη εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα στις 28 Ιουλίου. Υπέρ ψήφισαν 27 βουλευτές και εναντίον το κόμμα του Ντερβίς Έρογλου με 21 ψήφους. Πηγή: imerisia.gr

Η ιστορία των Windows σε 67 λεπτά [ΒΙΝΤΕΟ]

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 5 ώρες
[image: ΒΙΝΤΕΟ-Η ιστορία των Windows σε 67 λεπτά]Ένας αρκετά υπομονετικός χρήστης ξόδεψε μερικές ώρες από τη ζωή του για να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του (virtual machine) όλες τις εκδόσεις των Windows από το Windows 1.0 το 1985 μέχρι το Windows 8 Pro σήμερα... Πέρα από την εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος από έκδοση σε έκδοση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να προσέξει κανείς πόσο γρήγορα εγκαθίστανται οι αρχικές εκδόσεις σήμερα σε σύγκριση με την εποχή τους. Το video έχει διάρκεια περίπου μιας ώρας και παρουσιάζει συνοπτικά όλη την ιστορία των Windows. Δείτε το βίντεο:

Χάκερ "χτύπησαν" το γραφείο του Ερντογάν

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 5 ώρες
[image: Χάκερ χτύπησαν το γραφείο του Ερντογάν]Χάκερ ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της τουρκικής κυβέρνησης και απέσπασαν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σε ένδειξη στήριξης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις... Πηγή στο γραφείο του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι επίθεση δέχτηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι όσοι λογαριασμοί επλήγησαν αποκλείστηκαν από το δίκτυο. Οι ακτιβιστές που αυτοαποκαλούνται Anonymous Turkey, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους π... περισσότερα »

Οι πρώτες εικόνες από το τάνκ που ανετράπη [ΒΙΝΤΕΟ]

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 6 ώρες
[image: ΒΙΝΤΕΟ-Οι πρώτες εικόνες από το τάνκ που ανετράπη]Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις... Ένας στρατιώτης νεκρός από ανατροπή τεθωρακισμένου οχήματος.

Η αποκάλυψη του Γιάννη Μπουτάρη

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 7 ώρες
Στην βαθιά πίστη του στον Θεό αναφέρθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στο δημαρχείο, στους συμμετέχοντες στην 8η Ακαδημαϊκή Συνάντηση Διαλόγου μεταξύ Ιουδαϊσμού και Ορθοδοξίας, η οποία ξεκινάει τις εργασίες της σήμερα, στη Θεσσαλονίκη... Μπορεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να περιστοιχίζονταν από ιερωμένους ωστόσο αποκάλυψε ότι δεν πηγαίνει ποτέ στην εκκλησία. «Δεν πηγαίνω στην εκκλησία, αλλά πιστεύω βαθιά στο Θεό», είπε χαρακτηριστικά Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στους περευρισκόμενους ακόμα, ότι σε κάποια εξαιρετικά δύ... περισσότερα »

Η Ακρόπολη έγινε... ψηφιακή!

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 8 ώρες
[image: Η Ακρόπολη έγινε... ψηφιακή!]Ένα νέο χρήσιμο «εργαλείο» έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και γενικότερα όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για Ακρόπολη. Πρόκειται για ένα ψηφιακό αρχείο... , το Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη, που υλοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης (ΥΣΜΑ). Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει εκτυπώσιμα έντυπα και φυλλάδια, φωτογραφίες, ταινίες, δημοσιεύσεις, σχολικές εργασίες, ψηφιακά παιχνίδια, εκπαιδευτικά βιβλία και σχέδια μαθημάτων σχετικά με τη... περισσότερα »

Ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία το ΠΑΣΟΚ!

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 8 ώρες
[image: Ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία το ΠΑΣΟΚ!]Σενάρια για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ τίθενται επί τάπητος λόγω οικονομικής χρεωκοπίας του κόμματος μετά το μπλοκάρισμα στα 100.000 ευρώ του ταμείου με δικαστική απόφαση. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών... επικρατεί πανικός στο επιτελείο Βενιζέλου καθώς στα δικαστήρια απειλεί να προσφύγει και πάλι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Ιπποκράτους για τα οφειλόμενα ενοίκια. Συγκεκριμένα τα τελευταία 100.000 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία του κόμματος και αποτέλεσαν μέρος των χρημάτων από την τρίτη δόση του 2012 που ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ, δεσμε... περισσότερα »

100 υπογραφές για μια μετάταξη

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 8 ώρες
[image: 100 υπογραφές για μια μετάταξη]Περισσότερες από 100 υπογραφές χρειάζεται σήμερα ένας υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων για ηθελημένη υπηρεσιακή μετακίνηση, σε απόσταση 1.000 μέτρων. Το παράδοξο είναι ότι οι εν λόγω διαδικασίες μετάταξης... συμβαίνουν σε μια Ελλάδα που πιέζεται αφόρητα από τους δανειστές της για απολύσεις και λέει ότι, εφαρμόζει πρόγραμμα κινητικότητας για τους υπαλλήλους της. Σημειώνεται μάλιστα ότι, οι 21 από τις 100 υπογραφές οφείλονται ακριβώς σε ρυθμίσεις που επέβαλε ο νόμος του πρώτου μνημονίου. Πηγή: Ελεύθερος Τύπος [image: 100 υπογραφές για μια μετάταξη]

Πρόβλημα με τη Λεωφόρο;

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 8 ώρες
[image: Πρόβλημα με τη Λεωφόρο;]Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπολογίζεται ως δεδομένη και -ορθά- εντάσσεται στο σχεδιασμό για την επανεκκίνηση της ομάδας, ως το μεγάλο όπλο. Αυτή την ώρα πάντως τίποτα δεν έχει τελειώσει... , σχετικά με την επιστροφή της στη Λεωφόρο. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η «μάνα» του λόχου, δηλαδή ο Ερασιτέχνης, δεν συναινεί σε όλα τα δεδομένα των διοικούντων την ΠΑΕ τα οποία, σε κάποια σημεία διαφέρουν αρκετά και κρίνονται μάλιστα ως υπερβολικά. Το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδι, αφήνοντας νέα εκκρεμότητ... περισσότερα »

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο; [BINTEO]

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 8 ώρες
[image: BINTEO-Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο;]Η Δ' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ζωνιανών στα πλαίσια του Σχολικού Δικτύου των Ορέων γύρισε την ταινία μικρού μήκους "Ελαιόλαδο vs Ηλιέλαιο" ως εισαγωγικό βίντεο για το 'ντοκιμαντέρ' "Μας βγήκε το (αρωματισμένο) λάδι...". Σκοπός ήταν οι μαθητές/-τριες μέσα από αυτή τη διαδικασία να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που έχει το ελαιόλαδο στη διατροφή τους σε σχέση με άλλα έλαια. Πολύ ωραία προσπάθεια! Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου